Groene groentesalade met kaas
Equipment
- magnetron
Ingrediënten
- 350 g broccoli
- 150 g sperziebonen
- 200 g doperwtjes diepvries
- 150 g belegen kaas dikke plak
- 3 eetlepel(s) gehakte peterselie vers of diepvries
Instructies
- Verdeel de broccoli in roosjes.
- Was deze en kook ze beetgaar in 10 minuten (magnetron, afgedekt 800 Watt 3 minuten).
- Haal de boontjes af, kook ze 10 minuten.
- Giet ze af en spoel ze na met koud water.
- Kook de doperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en spoel er koud water over.
- Snijd de kaas in luciferstokjes.
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Schik de verschillende groenten op een schaal.
- Giet de dressing erover.
- Verdeel de kaas en de peterselie over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
Neem in plaats van doperwtjes tuinbonen. Vervang de belegen kaas bijvoorbeeld door komijnekaas.Wijnadvies:
Pinot Blanc, een Riesling of een Chasselas uit de Elzas.Een Pinot Grigio uit Italië. Ook een Steen (Chenin Blanc) uit Zuid-Afrika (9-11°C).