Groene Koolstamppot met Gehakt en Kerrie
Deze groene koolstamppot met gehakt en een vleugje kerrie is een heerlijk en hartig gerecht. Perfect voor koude dagen, vol smaak en comfort!
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- 3 uien gesnipperd
- 500 g groene kool kleingesneden
- 1 kg aardappels
- 1 eetlepel kerrie of naar smaak meer
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen gaar in een ruime pan met gezouten water.
- Bak het gehakt rul in een koekenpan en voeg de gesnipperde uien toe.
- Bak tot de uien glazig zijn en voeg dan de kerriepoeder toe.
- Roer goed door.
- Blancheer de groene kool in een pan met kokend water en wat zout gedurende ongeveer 5 minuten.
- Laat daarna goed uitlekken.
- Doe de aardappelen, de groene kool en het gehakt-uimengsel bij elkaar in een grote pan of schaal.
- Stamp alles met een pureestamper tot een stamppot.
- Voeg eventueel wat gekookte melk toe als de stamppot te droog is, totdat de gewenste smeuïgheid is bereikt.
- Breng op smaak met zout en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer deze stamppot met een kruidige, volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Zinfandel. De diepe smaken van het gehakt en de kerrie worden versterkt door de fruitige tonen van de wijn.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 5 g