Mosselen Verde

Mosselen Verde

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2.5 kg mosselen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 75 gram doorregen spek in blokjes
  • 3 uien in ringen gesneden
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • ¼ liter droge witte wijn
  • 250 gram groene noedels
  • Italiaans kruidenmengsel
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de mosselen 12 minuten in licht gezouten water.
  • Laat ze afkoelen en haal ze uit de schelpen.
  • Bak het spek in een grote pan in de olijfolie tot het knapperig is.
  • Voeg de uienringen toe en fruit ze in de olie tot ze glazig zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat het zachtjes meekoken.
  • Kruid met het Italiaanse kruidenmengsel.
  • Voeg de witte wijn en de mosselen toe en laat het geheel kort aan de kook komen.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de instructies op de verpakking, laat ze uitlekken en meng ze met de overige ingrediënten in de pan.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 3 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noedels / Vis / Zeevruchten