Groene Salade met Knapperige Bacon en Geroosterde Cashewnoten

Groene Salade met Knapperige Bacon en Geroosterde Cashewnoten

AllerHande 2004
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Barbecue (optioneel)

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 zak veldsla 75 g
  • 1 zak rucolasla 75 g
  • ½ teentje knoflook uitgeperst
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • Versgemalen zwarte peper
  • 6 plakken bakbacon
  • 150 g ongezouten cashewnoten

Instructies

  • Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pit.
  • Breek of snijd het vruchtvlees in stukken en besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
  • Meng de veldsla, rucola en avocado voorzichtig in een slaschaal.
  • Klop in een kom een dressing van knoflook, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels basilicumolie en zout en peper naar smaak.
  • Bestrijk de plakken bacon met basilicumolie en rooster ze op een rooster boven een barbecue in 2-3 minuten goudbruin, halverwege keren.
  • Als je geen barbecue hebt, kun je de bacon ook in een pan bakken.
  • Rooster de cashewnoten in een bakje van aluminiumfolie op de barbecue goudbruin.
  • Als je geen barbecue hebt, kun je ze ook in een droge koekenpan roosteren.
  • Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en scheur het in stukken.
  • Schep de dressing, bacon en cashewnoten voorzichtig door de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtvoetige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze salade. Het frisse karakter van de wijn combineert mooi met de romige avocado en de hartige bacon.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 12 g | Vet: 42 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Noten / Salade / Varkensvlees / Voorgerechten
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij