Groene Salade met Knapperige Bacon en Geroosterde Cashewnoten
AllerHande 2004
Equipment
- Barbecue (optioneel)
Ingrediënten
- 2 avocado's
- 3 eetlepels citroensap
- 1 zak veldsla 75 g
- 1 zak rucolasla 75 g
- ½ teentje knoflook uitgeperst
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
- Versgemalen zwarte peper
- 6 plakken bakbacon
- 150 g ongezouten cashewnoten
Instructies
- Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pit.
- Breek of snijd het vruchtvlees in stukken en besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
- Meng de veldsla, rucola en avocado voorzichtig in een slaschaal.
- Klop in een kom een dressing van knoflook, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels basilicumolie en zout en peper naar smaak.
- Bestrijk de plakken bacon met basilicumolie en rooster ze op een rooster boven een barbecue in 2-3 minuten goudbruin, halverwege keren.
- Als je geen barbecue hebt, kun je de bacon ook in een pan bakken.
- Rooster de cashewnoten in een bakje van aluminiumfolie op de barbecue goudbruin.
- Als je geen barbecue hebt, kun je ze ook in een droge koekenpan roosteren.
- Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en scheur het in stukken.
- Schep de dressing, bacon en cashewnoten voorzichtig door de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtvoetige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze salade. Het frisse karakter van de wijn combineert mooi met de romige avocado en de hartige bacon.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 12 g | Vet: 42 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g