Witte chocolademousse met groene thee

Groene Thee Witte Chocolademousse

Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
koeltijd 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 deciliter melk
  • 1 zakje groene thee
  • 250 gram witte chocolade in stukjes
  • 3 deciliter slagroom
  • 3 eieren
  • Cacaopoeder voor het bestuiven

Instructies

  • Verwarm de melk zachtjes in een kleine pan en laat het theezakje kort trekken.
  • Smelt de witte chocolade in een stoomovenpannetje van 0.
  • 6 liter gedurende 5 minuten op 90°C (afgedekt met huishoudfolie).
  • Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan en klop de eiwitten stijf tot ze stevige pieken vormen.
  • Doe de gesmolten chocolade in een kom en voeg de warme thee-melk toe.
  • Roer goed door tot een glad mengsel.
  • Meng eerst een lepel van het stijfgeklopte eiwitschuim door de chocolade en spatel vervolgens voorzichtig de rest van het eiwitschuim en de slagroom erdoor, tot een luchtige mousse ontstaat.
  • Verdeel de mousse over dessertschaaltjes of coupes en plaats ze minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven.
  • Bestuif de witte chocolademousse voor het serveren royaal met cacaopoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijk luchtige en verrassende Groene Thee Witte Chocolademousse als een verfijnd dessert!

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 30 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch / Zout arm