Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 deciliter melk
- 1 zakje groene thee
- 250 gram witte chocolade in stukjes
- 3 deciliter slagroom
- 3 eieren
- Cacaopoeder voor het bestuiven
Instructies
- Verwarm de melk zachtjes in een kleine pan en laat het theezakje kort trekken.
- Smelt de witte chocolade in een stoomovenpannetje van 0.
- 6 liter gedurende 5 minuten op 90°C (afgedekt met huishoudfolie).
- Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan en klop de eiwitten stijf tot ze stevige pieken vormen.
- Doe de gesmolten chocolade in een kom en voeg de warme thee-melk toe.
- Roer goed door tot een glad mengsel.
- Meng eerst een lepel van het stijfgeklopte eiwitschuim door de chocolade en spatel vervolgens voorzichtig de rest van het eiwitschuim en de slagroom erdoor, tot een luchtige mousse ontstaat.
- Verdeel de mousse over dessertschaaltjes of coupes en plaats ze minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven.
- Bestuif de witte chocolademousse voor het serveren royaal met cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijk luchtige en verrassende Groene Thee Witte Chocolademousse als een verfijnd dessert!
Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 30 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 18 g