Groene Varkenscurry met Kokos en Pisang Ambon
Ingrediënten
- 1 varkenshaasje van 800 gram grof gesneden
- 4 dl kokosmelk
- ½ dl maïsolie
- 1 handvol cashewnoten
- Enkele blaadjes munt
- ½ bosje koriander
- 1 dl Pisang Ambon
- Voor de groene kerriepasta:
- 6 lente-uitjes
- 4 à 6 groene pepers
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gember
- 1 eetlepel korianderpoeder
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel zout
- 1 stengel citroengras sereh
- ½ bosje basilicum
- ½ bosje koriander
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- Schil van 4 limoenen gehakt en het sap ervan
Instructies
- Schil de limoenen met een dunschiller en hak de schil fijn.
- Doe de gehakte schil samen met het sap van de limoenen en de rest van de ingrediënten voor de groene kerriepasta in een blender.
- Mix tot een gladde, groene pasta ontstaat.
- Marineer de stukken varkensvlees gedurende 30 minuten in 2 scheppen kerriepasta en de Pisang Ambon.
- Verhit de maïsolie in een wok en voeg de gemarineerde stukken varkensvlees toe.
- Bak gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de overgebleven kerriepasta toe.
- Roer goed door en giet de kokosmelk erbij.
- Laat het geheel aan de kook komen, zet het vuur lager en laat nog eens 10 minuten zachtjes sudderen.
- Strooi vlak voor het serveren de gebroken cashewnoten en wat gehakte koriander en munt over de curry.
- Serveer de groene varkenscurry met gestoomde rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland vormt een goed contrast met de pittige en aromatische smaken van de curry.Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 24 g | Vet: 53 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g