Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 eidooier
- 100 gr bloem
- 2 dl melk
- Zout en peper naar smaak
- 25 gr gesmolten boter
- 25 gr boter om te verhitten
- 100 gr gemengde kleine blokjes groenten bijv. bleekselderij en wortel
- 100 gr uitgelekte maïskorrels blik
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Instructies
- Klop een beslag van 1 ei, 1 eidooier, 100 gr bloem, 2 dl melk, zout, peper en 25 gr gesmolten boter.
- Verhit 25 gr boter in een pan en bak 100 gr gemengde kleine blokjes groenten (bijv.
- bleekselderij en wortel) gedurende 10 minuten zachtjes.
- Roer de gebakken groenten door het beslag, samen met de uitgelekte maïskorrels, fijngesneden bieslook en fijngesneden peterselie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bak kleine dikke pannenkoekjes (blini's) van het beslag in een anti-aanbakpan.
- Notitie:
- Serveer deze heerlijke groente blini's met maïs als bijgerecht.
- Geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze groente blini's met maïs passen goed bij een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de groenten aan en zorgen voor een verfrissende combinatie.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 135 g | Sugar: 4 g
