Groente-rups met vegetarische balletjes
Een vrolijk kindergerecht in de vorm van een rups, gemaakt van vegetarische balletjes, rijst en kleurrijke groenten – leuk én voedzaam!
Ingrediënten
- 100 g broccoli
- 150 g wilde & witte rijst
- 20 AH Tivall Balletjes
- 4 eetlepels olie
- 4 worteltjes
- 8 radijsjes
- doperwten voor garnering
- haricots verts voor garnering
- mayonaise tube
- zout
Instructies
- Maak de broccoli schoon en snijd er 4 plakken van.
- Maak de radijsjes en worteltjes schoon en snijd de helft in plakjes en de rest in heel kleine blokjes.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Verhit de olie en bak de balletjes in 4-5 minuten bruin.
- Keer de balletjes regelmatig om tijdens het bakken.
- Leg de balletjes om en om met plakjes wortel en radijs op de borden in de vorm van een rups.
- Maak ogen en voelsprieten van spaghetti en doperwten, een neus en mond met mayonaise en poten van haricots verts.
- Verdeel de rijst onderaan het bord.
- Verdeel de broccoliplakken ernaast en bestrooi ze met de blokjes wortel en radijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een vrolijk gezichtje op het bord en geef er een klein schaaltje appelmoes bij. Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing voor kindergerecht.
Serveer met een vrolijk gezichtje op het bord en geef er een klein schaaltje appelmoes bij. Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing voor kindergerecht.
Voedingswaarden
Calories: 330 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g