Groente-rups met vegetarische balletjes

Groente-rups met vegetarische balletjes

Een vrolijk kindergerecht in de vorm van een rups, gemaakt van vegetarische balletjes, rijst en kleurrijke groenten – leuk én voedzaam!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g broccoli
  • 150 g wilde & witte rijst
  • 20 AH Tivall Balletjes
  • 4 eetlepels olie
  • 4 worteltjes
  • 8 radijsjes
  • doperwten voor garnering
  • haricots verts voor garnering
  • mayonaise tube
  • zout

Instructies

  • Maak de broccoli schoon en snijd er 4 plakken van.
  • Maak de radijsjes en worteltjes schoon en snijd de helft in plakjes en de rest in heel kleine blokjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Verhit de olie en bak de balletjes in 4-5 minuten bruin.
  • Keer de balletjes regelmatig om tijdens het bakken.
  • Leg de balletjes om en om met plakjes wortel en radijs op de borden in de vorm van een rups.
  • Maak ogen en voelsprieten van spaghetti en doperwten, een neus en mond met mayonaise en poten van haricots verts.
  • Verdeel de rijst onderaan het bord.
  • Verdeel de broccoliplakken ernaast en bestrooi ze met de blokjes wortel en radijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een vrolijk gezichtje op het bord en geef er een klein schaaltje appelmoes bij.
Wijnadvies:

Geen wijnadvies van toepassing voor kindergerecht.

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch