Groente toffees
AllerHande 1996
Equipment
- keukenpapier
- frituurolie,
Ingrediënten
- 4 vellen fillobladerdeeg pak á 250g, diepvries, Easy Bakery,
- 1 worteltje
- 1 stukje prei van ca. 5 cm
- 1 eetlepel olie
- 50 g taugé schaaltje á 250 g,
- 1 ½ eetlepel sambalsaus hot Conimex,
- 1 eetlepel gezouten pinda's
- 1 eiwit
Instructies
Voorbereiden:
- Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
- Worteltje schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
- Prei schoonmaken, wassen en in lengte halveren.
- Helften in dunne plakjes snijden.
- In pan olie verhitten.
- Wortel en prei al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
- Taugé toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
- Sambalsaus en pinda's erdoor roeren.
- Groentemengsel laten afkoelen.
- Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
- Eiwit loskloppen. Elk plakje met eiwit bestrijken.
- Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel groentemengsel scheppen.
- Deeg over vulling heen oprollen.
- Zijkanten van rolletjes dichtdrukken, zodat 'toffees' ontstaan.
- Toffees tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Bereiden:
- In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
- Vergiet bekleden met keukenpapier.
- 4 Toffees in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
- In vergiet laten uitlekken.
- Op dezelfde manier rest van toffees frituren.
- Toffees op schaal leggen.
- Direct serveren.