Groentecurry met ei en gebakken ui

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 vleestomaat
  • 2 uien
  • eetlepel boter of margarine
  • 80 gr currypasta Balti
  • 4 eieren M
  • 4 takjes koriander

Instructies

  • Paprika wassen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
  • Tomaat inkruisen, enkele tellen in kokend water dompelen, ontvellen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • In pan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Paprikablokjes en currypasta ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Tomaat erdoor scheppen. 1 1/2 dl water toevoegen en curry ca. 10 minuten laten stoven.
  • Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Laten schrikken, pellen en halveren.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en uienringen op zacht vuur in ca. 5 minuten glazig bakken.
  • Helft van uienringen in twee diepe borden leggen.
  • Curry erover verdelen.
  • Eieren in midden erop leggen.
  • Rest van uienringen ernaast leggen.
  • Garneren met koriander.
  • Serveren met naanbrood.

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 17 g | Vet: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Ei / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch