Groentecurry met ei en gebakken ui
Ingrediënten
- 1 groene paprika
- 1 vleestomaat
- 2 uien
- 2½ eetlepel boter of margarine
- 80 gr currypasta Balti
- 4 eieren M
- 4 takjes koriander
Instructies
- Paprika wassen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
- Tomaat inkruisen, enkele tellen in kokend water dompelen, ontvellen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Uien pellen en in ringen snijden.
- In pan 1 eetlepel boter verhitten.
- Paprikablokjes en currypasta ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
- Tomaat erdoor scheppen. 1 1/2 dl water toevoegen en curry ca. 10 minuten laten stoven.
- Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken.
- Laten schrikken, pellen en halveren.
- In koekenpan rest van boter verhitten en uienringen op zacht vuur in ca. 5 minuten glazig bakken.
- Helft van uienringen in twee diepe borden leggen.
- Curry erover verdelen.
- Eieren in midden erop leggen.
- Rest van uienringen ernaast leggen.
- Garneren met koriander.
- Serveren met naanbrood.
Voedingswaarden
Calories: 330 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 17 g | Vet: 22 g