Groentekoekjes met Selderij, Pastinaak en Wortel

Krokant gebakken groentekoekjes met wortel, pastinaak en selderij – een voedzaam bijgerecht of hartige snack, ideaal met een frisse yoghurt-dip of salade voor een gezonde lunch of lichte maaltijd.

Groentekoekjes met Selderij, Pastinaak en Wortel

Deze heerlijke groentekoekjes zijn een smakelijk bijgerecht of hartig hapje, perfect voor elk moment van de dag. Eenvoudig te maken met wortel, pastinaak en selderij.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 400 g selderij en/of pastinaak en/of wortel schoongemaakt en fijn geraspt
  • 4 el kwark of yoghurt
  • 5 el boekweitmeel of tarwemeel
  • 1 tl korianderzaad gemalen
  • 2 tl citroensap
  • Peper en zout

Instructies

  • Meng de olie, kwark of yoghurt en eieren in een kom.
  • Voeg peper, zout en de gemalen korianderzaad toe en meng goed door.
  • Besprenkel de geraspte groente met citroensap.
  • Meng de groente met het meel en de overige ingrediënten.
  • Kneed van dit mengsel 10 tot 14 koeken.
  • Verhit een koekenpan met wat boter of olie op laag vuur.
  • Bak de koeken aan beide kanten langzaam bruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de groentekoekjes met een frisse salade of een dip naar keuze, zoals een yoghurt-knoflooksaus.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij deze groentekoekjes.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 4 g | Vet: 6 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch