Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 eidooier
- 100 gr bloem
- 2 dl melk
- Zout en peper naar smaak
- 25 gr gesmolten boter
- 25 gr boter om te verhitten
- 100 gr gemengde kleine blokjes groenten bijv. bleekselderij en wortel
- 100 gr uitgelekte maïskorrels blik
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Instructies
- Klop een beslag van het ei, eidooier, bloem, melk, zout, peper en gesmolten boter.
- Verhit 25 gr boter in een pan en bak de kleine blokjes groenten (bijv.
- bleekselderij en wortel) gedurende 10 minuten zachtjes.
- Roer de gebakken groenten door het beslag, samen met de uitgelekte maïskorrels, fijngesneden bieslook en fijngesneden peterselie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bak kleine dikke pannenkoekjes (blini's) van het beslag in een anti-aanbakpan
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke groenten-blini's als bijgerecht.
Combineer met een lichte witte wijn zoals Pinot Grigio of een mousserende wijn zoals Prosecco.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g