Groenten-Blini's met Bieslook en Peterselie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 100 gr bloem
  • 2 dl melk
  • Zout en peper naar smaak
  • 25 gr gesmolten boter
  • 25 gr boter om te verhitten
  • 100 gr gemengde kleine blokjes groenten bijv. bleekselderij en wortel
  • 100 gr uitgelekte maïskorrels blik
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Instructies

  • Klop een beslag van het ei, eidooier, bloem, melk, zout, peper en gesmolten boter.
  • Verhit 25 gr boter in een pan en bak de kleine blokjes groenten (bijv.
  • bleekselderij en wortel) gedurende 10 minuten zachtjes.
  • Roer de gebakken groenten door het beslag, samen met de uitgelekte maïskorrels, fijngesneden bieslook en fijngesneden peterselie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak kleine dikke pannenkoekjes (blini's) van het beslag in een anti-aanbakpan

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke groenten-blini's als bijgerecht.
Combineer met een lichte witte wijn zoals Pinot Grigio of een mousserende wijn zoals Prosecco.
 

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes / Lunch
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Picknick