Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- springvorm 24 Ø
Ingrediënten
- Kant-en-klaar hartige taartdeeg of ingrediënten voor zelfgemaakt deeg
- 1 stronk broccoli
- 1 rode ui
- 1 bakje kerstomaatjes
- 125 gram kastanjechampignons
- 125 gram geitenkaas
- 125 gram Cheddar kaas
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 200 ml room
- 4 vrije uitloop eieren
- Peper en zout naar smaak
Optioneel voor zelfgemaakt deeg:
- 300 gram bloem
- 150 gram boter
- 2 eieren
- Snufje zout
- 2-3 eetlepels water
Instructies
- Verwarm de oven voor op Intensief Bakken op 160 ºC.
- Vet de springvorm in en bekleed deze met het hartige taartdeeg.
- Snijd alle groenten in gelijke stukken en meng deze met de geraspte Cheddar kaas.
- Klop in een kom de room en eieren samen en breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
- Verdeel de groenten gelijkmatig over het deeg in de bakvorm en giet voorzichtig het room-ei mengsel eroverheen.
- Verkruimel de geitenkaas over de bovenkant van de quiche.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven op Intensief Bakken niveau 1 gedurende 35-45 minuten, of tot de vulling gestold is en de bodem gaar is.
- Laat de quiche even afkoelen voordat je hem aansnijdt.