Groentesoep met basilicumsaus
Equipment
Ingrediënten
- 2 gepelde tomaten blik a 400 g
- 100 g haricots verts
- 1 prei
- 4 worteltjes
- 1 courgette
- 1 middelgrote aardappel
- 3 teentjes knoflook
- zout en versgemalen peper
- 15 g verse basilicum
- 100 g versgeraspte parmezaanse kaas
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 potje witte bonen netto 320 g
- 50 g elleboogjesmacaroni
- 2 vleesbouillontabletten
Instructies
- Voorbereiding:
- Tomaten in kleine stukjes snijden en in zeef laten uitlekken.
- Haricots verts wassen en in kleine stukjes snijden.
- Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden.
- Worteltjes en courgette schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
- Aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
- Knoflook pellen.
- 1 Teentje in plakjes snijden.
- In soeppan 1 ½ liter water met haricots verts, prei, wortel, courgette, aardappel en plakjes knoflook aan de kook brengen.
- Zout en peper toevoegen.
- Groenten 15 minuten zachtjes laten koken.
- Intussen rest van knoflook in stukjes snijden.
- Basilicum fijn knippen.
- In keukenmachine knoflook, basilicum, helft van tomaat en 3 eetlepels kaas pureren.
- Rest van tomaat en olie erdoor roeren.
- Op smaak brengen met peper (= pistou).
- Bereiden
- Witte bonen in zeef afgieten.
- Bonen en macaroni door soep roeren.
- Soep nog 15 minuten zachtjes koken.
- Bouillontabletten erdoor roeren en laten oplossen.
- Soep op smaak brengen met zout en peper.
- Van vuur af ⅓ deel van pistou door soep roeren.
- Soep met deksel op pan 5 minuten laten staan.
- Serveren met rest van pistou en geraspte kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gegrild brood, bedruppeld met olijfolie.
Voedingswaarden
Calories: 355 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 19 g | Vet: 18 g