Groentetaart met venkel en olijven

Groentetaart met venkel en olijven

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakjes hartige-taartdeeg diepvries
  • 1 venkelknol
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 1 theelepel tijm gedroogde
  • 100 g knoflookolijven zonder pit
  • zout
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • ½ eetlepel olie om in te vetten
  • versgemalen peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Plakjes deeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Venkel schoonmaken, wassen en in stukken snijden.
  • Uien pellen en in parten snijden.
  • Paprika's schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en paprika's in stukken snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Venkel al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
  • Ui en paprika erdoor scheppen en nog ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Azijn over groenten sprenkelen en tijm erover strooien.
  • Olijven halveren en erdoor scheppen.
  • Groenten op smaak brengen met zout en peper.
  • Vorm invetten.
  • Aanrecht bestuiven met bloem.
  • Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm.
  • Vorm met deeg bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken.
  • Groenten erin scheppen.
  • Taart in midden van oven in ca. 30 minuten bruinbakken.

Voedingswaarden

Calories: 305 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 8 g | Vet: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch