Groentetaart met venkel en olijven
Allerhande 2002
Equipment
- ovenschaal Ø24 cm
Ingrediënten
- 6 plakjes hartige-taartdeeg diepvries
- 1 venkelknol
- 2 rode uien
- 2 rode paprika's
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 1 theelepel tijm gedroogde
- 100 g knoflookolijven zonder pit
- zout
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
- ½ eetlepel olie om in te vetten
- versgemalen peper
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Plakjes deeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
- Venkel schoonmaken, wassen en in stukken snijden.
- Uien pellen en in parten snijden.
- Paprika's schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en paprika's in stukken snijden.
- In wok olie verhitten.
- Venkel al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
- Ui en paprika erdoor scheppen en nog ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
- Azijn over groenten sprenkelen en tijm erover strooien.
- Olijven halveren en erdoor scheppen.
- Groenten op smaak brengen met zout en peper.
- Vorm invetten.
- Aanrecht bestuiven met bloem.
- Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm.
- Vorm met deeg bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken.
- Groenten erin scheppen.
- Taart in midden van oven in ca. 30 minuten bruinbakken.
Voedingswaarden
Calories: 305 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 8 g | Vet: 14 g