Grootmoeders Feestelijk Krentenbrood
Equipment
Ingrediënten
- 500 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g rozijnen optioneel geweekt
- 50 g gedroogde abrikozen fijngesneden
- 50 g gedroogde vijgen fijngesneden
- 200 g suiker
- 1 ei
- 400 ml melk lauwwarm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een cakevorm in.
- Meng het zelfrijzend bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker in een kom.
- Voeg naar smaak een snufje zout toe.
- Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel.
- Voeg geleidelijk de rest van de melk toe, tot een stevig deeg ontstaat.
- Doe het deeg in de ingevette cakevorm en strijk het glad met een natte lepel.
- Bak het krentenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur en 15 minuten, of tot het brood gaar is.
- Controleer de gaarheid door met een breinaald in het brood te prikken.
- Als de naald er schoon uitkomt, is het brood klaar.
- Laat het krentenbrood afkoelen voordat je het serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit feestelijke krentenbrood met een laagje boter als traktatie bij het ontbijt of de brunch.