Grootmoeders Feestelijk Krentenbrood

Grootmoeders Feestelijk Krentenbrood

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g rozijnen optioneel geweekt
  • 50 g gedroogde abrikozen fijngesneden
  • 50 g gedroogde vijgen fijngesneden
  • 200 g suiker
  • 1 ei
  • 400 ml melk lauwwarm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een cakevorm in.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker in een kom.
  • Voeg naar smaak een snufje zout toe.
  • Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel.
  • Voeg geleidelijk de rest van de melk toe, tot een stevig deeg ontstaat.
  • Doe het deeg in de ingevette cakevorm en strijk het glad met een natte lepel.
  • Bak het krentenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur en 15 minuten, of tot het brood gaar is.
  • Controleer de gaarheid door met een breinaald in het brood te prikken.
  • Als de naald er schoon uitkomt, is het brood klaar.
  • Laat het krentenbrood afkoelen voordat je het serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit feestelijke krentenbrood met een laagje boter als traktatie bij het ontbijt of de brunch.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Lunch
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst