Gyroscoop

Gyroscoop

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine stoofperen St. Remy
  • 1 citroen het sap er van
  • 4 pijpjes kaneel
  • een scheutje perenlikeur
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje glühweinkruiden
  • 300 gr verse rauwe ganzelever
  • 400 grgekookte uier
  • 4 eetlepels bloem
  • peper
  • zout
  • 4 sneetjes honingkoek

Instructies

  • Schil de peren, besprenkel ze met het citroensap, boor ze uit en steek in elke opening een pijpje kaneel.
  • Stoof de peren rechtopstaand, onder gesloten deksel, ± 50 minuten in een pan met 1 kopje water, een scheutje perenlikeur, 2 eetlepels kristalsuiker en de glühweinkruiden.
  • Prik de peren na ± 40 minuten in om de gaarheid te controleren.
  • Snijd de ganzelever en de uier in 'frietjes' van± 1 cm.
  • Wentel de frietjes in de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
  • Smelt een klontje boter, bak de uierfrietjes knapperig en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap.
  • Schep de gebakken frietjes uit de pan en houd ze warm.
  • Bak in een andere pan de honingkoek in wat boter,lepel er wat perenlikeur over en leg elk sneetje in het midden van een bord.
  • Bak nu de ganzeleverfrietjes kort in boter ,de reepjes moeten vanbinnen roze blijven.
  • Schik de beide soorten frietjes op de honingkoek, schik er een peertje naast en steek een hulstblaadje in de kaneelstok om te versieren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Voorgerechten
Land van herkomst België