Haagse Bluf met Wijnsiroop

Porties: 4 personen
exclusief afkoelen 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Vetvrije kom
  • handmixer of garde
  • Hoge coupes of glazen

Ingrediënten

  • 250 ml fruitige rode wijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 g suiker
  • 4 eieren gesplitst (alleen de eiwitten worden gebruikt)
  • 4 Kanelly's biscuits of andere kaneelbiscuits, ongeveer 150 g

Instructies

Wijnsiroop Bereiden:

  • Breng in een pan de rode wijn samen met de kaneel en suiker aan de kook.
  • Roer tot de suiker volledig is opgelost en laat het mengsel nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
  • Laat de wijnsiroop afkoelen.

Eiwitten Kloppen:

  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een handmixer of garde.
  • Voeg scheut voor scheut de afgekoelde wijnsiroop toe en blijf kloppen tot het eiwit de siroop volledig heeft opgenomen en zo stijf is dat het pieken vormt.

Serveren:

  • Schep de Haagse bluf in vier hoge coupes of glazen en steek een kaneelbiscuits in elk glas.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Hoewel de Haagse Bluf al wijn bevat, kan een glas van dezelfde fruitige rode wijn die in het dessert is gebruikt, goed samengaan. Een lichte, fruitige wijn zoals een Beaujolais of een jonge Pinot Noir past hier perfect bij.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 5 g | Vet: 3 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 32 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij / Vegetarisch / Zout arm