Haas met pruimen
Ingrediënten
Instructies
- Verdeel de haas in stukken en leg die op een grote schotel.
- Giet er het bier en de wijnazijn bij ,houd de kop, de lever en de niertjes apart.
- Leg op de stukken haas de gesnipperde ui en de kleingesneden wortel, de jeneverbessen, de laurier en de peperkorrels en laat 12 uur rustig marineren.
- Haal dan de haas uit de schotel en droog hem zorgvuldig af.
- Zeef de marinade en verwarm ze daarna lichtjes.
- Smelt de reuzel in een kookpan en laat de stukken haas erin bruinen.
- Strooi de bloem erover en roer enkele minuten met een houten lepel.
- Kruid met peper en zout.
- Giet beetje bij beetje de marinade in de pan en blijf roeren.
- Voeg dan de niertjes, de kop en de lever toe en laat alles in 1 uur gaar worden.
- Doe er halverwege de kooktijd de pruimen en de boter bij en meng goed.
- Kruid, als de haas gaar is, eventueel nog wat bij.
- Dien de haas heel warm in de bereidingspan op met gekookte aardappelen.
- De heel klein gesneden niertjes worden samen met de stukken haas opgediend.
- De kop wordt niet opgegeten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als u ervan houdt, kunt u de lever fijnmaken en in de saus verwerken.