Haaskarbonade à la bonne femme

Haaskarbonade à la bonne femme

AllerHande 1996
Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 grote aardappel vastkokend, ca. 200 g,
  • 1 pakje haaskarbonades á la minute 2 stuks,
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel boter of margarine,
  • 50 g magere spekreepjes á 250 g, AH,
  • 1 zakje panklare groentefantasie 250 g,
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 1 dl droge witte wijn

Instructies

  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Karbonades bestrooien met zout en peper.
  • In hapjespan boter verhitten.
  • Karbonades op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Spekreepjes in bakvet ca. 1 minuut bakken.
  • Ui, aardappelblokjes, groentefantasie en kruiden toevoegen.
  • Al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Wijn erbij schenken.
  • Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes smoren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Groentemengsel op bord scheppen.
  • Karbonades erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees