Haaskarbonade à la bonne femme
AllerHande 1996
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 grote aardappel vastkokend, ca. 200 g,
- 1 pakje haaskarbonades á la minute 2 stuks,
- zout
- peper
- 1 eetlepel boter of margarine,
- 50 g magere spekreepjes á 250 g, AH,
- 1 zakje panklare groentefantasie 250 g,
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- 1 dl droge witte wijn
Instructies
- Ui pellen en grof snipperen.
- Aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
- Karbonades bestrooien met zout en peper.
- In hapjespan boter verhitten.
- Karbonades op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin bakken, halverwege keren.
- Op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
- Spekreepjes in bakvet ca. 1 minuut bakken.
- Ui, aardappelblokjes, groentefantasie en kruiden toevoegen.
- Al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
- Wijn erbij schenken.
- Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes smoren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Groentemengsel op bord scheppen.
- Karbonades erop leggen.