Ham in roomsaus

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 sjalotjes
  • 50 g boter of margarine,
  • 1 dl witte wijn azijn
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 pot vleesfond á 380 ml, AH,
  • 4 jeneverbessen
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml, AH,
  • 4 dikke plakken achterham á 100 g

Instructies

  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • In pan helft van boter verhitten.
  • Sjalotjes in ca. 2 minuten glazig fruiten.
  • Azijn toevoegen en in ca. 5 minuten op matig hoog vuur laten verdampen.
  • Bloem erdoor roeren.
  • Al roerend scheutje voor scheutje fond toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Jeneverbessen, zout en peper toevoegen en saus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • Nog ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en plakken ham in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Ham op vier borden leggen.
  • Jeneverbessen uit saus nemen.
  • Beetje saus over ham scheppen.
  • Rest van saus apart erbij geven.
  • Serveren met broccoli en krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees