Hamburger huisgemaakt

Hamburger huisgemaakt

Hamburger huisgemaakt

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 160 gram rundergehakt
  • 2 hamburgerbroodjes of witte bollen
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 4 plakken bacon
  • 4 plakken cheddarkaas
  • mayonaise
  • moerd
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de tomaat in plakjes.
  • Breng het gehakt op smaak met wat zout en peper en vorm er hamburgers mee.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen.
  • Zorg ervoor dat ze niet verbranden.
  • Haal de gebakken uien uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Snijd de broodjes overlangs doormidden en leg ze met de niet gesneden kanten op een bakplaat.
  • Bedek elk half broodje met een plakje cheddar en bacon.
  • Zet in de oven en verwarm gedurende 5 minuten.
  • Zet de oven uit en open de deur van de oven.
  • Zo blijven ze mooi warm.
  • Voeg nog wat olie en een klontje boter toe aan de pan en bak de hamburgers tot ze een mooi kleurtje hebben.
  • Haal de broodjes uit de oven en bedek met de hamburger, gebakken uienringen, mayonaise, ketchup, tomaat en mosterd.
  • Leg de andere helft van het broodje er bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer eventueel met wat frites en sla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Rundvlees