Hamburger met aardappel-uienpuree en bieten

Hamburger met aardappel-uienpuree en bieten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g bieten ontveld en in parten
  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 zoete uien
  • 1 kg kruimig kokende aardappelen geschild en in stukken
  • 4 hamburgers

Instructies

  • Schep de bieten met 2 eetlepels van het vloeibare bakvet door elkaar, verdeel ze over een met een bakmatje bekleed bakblik en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Rooster de bieten ± 25 minuten in een voorverwarmde oven (225 °C).
  • Pel de uien, snijd de boven en de onderkant eraf.
  • Bereid de uien stuk voor stuk.
  • Zet een ui in de uienkoker, verdeel er 1 theelepel olie over en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Bereid hem volgens de aanwijzingen van de uienkoker.
  • Doe de ui met het kooknat over in een hoge beker of mengkom.
  • Kook op dezelfde wijze de andere ui.
  • Voeg de andere ui toe en pureer ze met een staafmixer.
  • Kook gelijktijdig de aardappelen in water met zout naar smaak in ± 20 minuten gaar.
  • Giet ze af, vang het kookvocht op en stamp ze fijn.
  • Schep de uienpuree en zoveel van het kookvocht door de aardappelpuree zodat een smeuïge puree ontstaat.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk intussen de hamburgers met de rest van het bakvet en grill ze in een hete grillpan aan beide kanten bruin en gaar.
  • Serveer de hamburgers met de geroosterde bieten en de puree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: Bestrooi de bieten met fijngehakte koriander.
Wijnadvies: Andes Peaks Merlot, Chili
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees