Hamburgers met Gefruite Uien

Een rustieke foto van hamburgers met gefruite uien, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De sappige, perfect gebakken runderburgers zijn belegd met goudbruine, knapperige gefruite uien, gesmolten kaas en verse sla op een licht geroosterd briochebroodje. Ernaast ligt een portie dikke frieten met een klein schaaltje dipsaus. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra gefruite uien en burgerbeleg, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Hamburgers met Gefruite Uien

Sappige hamburgers van gekruid rundvlees, geserveerd met goudbruine gefruite uien, ideaal voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 700 g rundergehakt
  • 100 g broodkruim of paneermeel
  • 100 ml bouillon
  • 1 el fijngesnipperde ui
  • 1 el gehakte peterselie
  • 60 g boter
  • 4 el olie
  • 3 uien
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Week het broodkruim in de bouillon en meng met het gehakt, ui, peterselie, peper en zout.
  • Vorm platte hamburgers en bak ze in boter en olie tot goudbruin en gaar.
  • Snijd de uien in ringen en fruit ze in de resterende boter tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
  • Serveer de hamburgers met de gefruite uien erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met knapperige frietjes of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn of een fris biertje past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 430 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 28 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Broodjes / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden