Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grillschaal
Ingrediënten
- 1 courgette in schuine plakken
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- Peper en zout naar smaak
- 4 hamburgers
- 1 potje guacamole bijvoorbeeld Casa Fiesta
Instructies
- Meng de courgetteplakken met 2,5 eetlepel zonnebloemolie, de oregano en peper en zout naar smaak.
- Leg de courgetteplakken in de grillschaal en zet deze op de barbecue.
- Rooster de plakken aan beide kanten bruin en net gaar.
- Bestrijk de hamburgers met de resterende olie en bak ze op het rooster van de barbecue aan beide kanten bruin en gaar.
- Serveer de hamburgers met de gegrilde courgette en de guacamole.
- Lekker met een gepofte aardappel en een tomatensalade van in vieren gesneden cocktailtomaatjes met een kant-en-klare tomaat-dragondressing (bijvoorbeeld Hela).
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse rosé of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g