Hammousse met portgelei
Allerhande 2002
Equipment
- plasticfolie
- schaaltje met rechtopstaande randen
Ingrediënten
Instructies
- Korstjes van casinosneetje snijden en sneetje uitrollen tot ca. 1/2 cm dikte.
- In kommetje met staafmixer ham fijnhakken.
- Mascarpone erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
- In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
- In pan port aan de kook brengen.
- Port ca. 3 minuten laten inkoken, op smaak brengen met zout.
- Gelatine goeduitknijpen en van vuur af al roerend in hete port oplossen. Portmengsel ca. 5 minuten laten afkoelen.
- Schaaltje bekleden met plasticfolie.
- Uitgerold casinosneetje erin leggen.
- Ham-mascarponemengsel erover verdelen en gladstrijken.
- Selderijblaadjes erop leggen.
- Portmengsel erover schenken en geheel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
- Plasticfolie uit schaaltje nemen en opzij vouwen.
- Met warm scherp mes hammousse in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden.
- Blokjes op vier kleine schoteltjes leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden:
energie 140 kcal
eiwit 4 g
koolhydraten 9 g
vet 10 g
energie 140 kcal
eiwit 4 g
koolhydraten 9 g
vet 10 g