Hamrolletjes met Gegrilde Groenten en Kaas
Equipment
Ingrediënten
- ½ courgette
- ½ cup verse vinaigrette ca. 100 g
- 2 geroosterde paprika's uit pot
- 8 smalle plakken geroosterde achterham
- 8 blaadjes basilicum
- 8 olijven met piment
- 8 plakken rauwe ham
- 8 plakjes pittige kaas bijv. Grana Padano
- 4 gedroogde tomaten op olie gehalveerd
Instructies
- Snijd de courgette in lange, dunne reepjes.
- Leg de courgettereepjes in een diep bord en schenk de vinaigrette erover.
- Laat ze 5 minuten marineren.
- Laat de geroosterde paprika's uitlekken en snijd ze in 8 repen.
- Leg de plakken achterham op de snijplank en vouw ze in de lengte dubbel.
- Leg aan de smalle kant van elke plak ham een reep paprika en een blaadje basilicum.
- Rol de ham op en steek deze samen met een olijf aan een cocktailprikker.
- Leg de plakken rauwe ham op de snijplank.
- Leg aan de smalle kant van elke plak enkele reepjes gemarineerde courgette en een reepje kaas.
- Rol de ham stevig om de courgette en kaas en steek deze samen met een gehalveerde gedroogde tomaat aan een cocktailprikker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij de hartige smaken van deze hamrolletjes.Voedingswaarden
Calories: 50 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 0.5 g