Een eenvoudig en elegant bijgerecht van haricots verts met geroosterde pijnboompitten, geserveerd in een rustieke keramische schaal. De groene boontjes zijn licht geglazuurd met boter, gegarneerd met goudbruine pijnboompitten en netjes gerangschikt. De setting is levendig en warm, met kleurrijke textielen geïnspireerd op Mexicaans decor, zachte verlichting en een gezellige houten tafel, wat zorgt voor een heerlijke eetervaring.

Haricots Verts met Geroosterde Pijnboompitten

Een eenvoudig en smaakvol bijgerecht met beetgare haricots verts en geroosterde pijnboompitten.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g haricots verts
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Zout

Instructies

  • Breng een ruime pan water met zout aan de kook.
  • Kook de haricots verts 6-8 minuten beetgaar.
  • Laat de haricots verts uitlekken in een vergiet.
  • Smelt de boter in een koekenpan en verwarm de haricots verts hierin gedurende 5 minuten.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Strooi de geroosterde pijnboompitten over de warme haricots verts en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals Coronas van Torres uit de Spaanse Penedès past uitstekend bij dit bijgerecht, vooral in combinatie met lamsvlees en mosterdsaus.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Kerst / Pasen