Haricots Verts met Geroosterde Pijnboompitten
Een eenvoudig en smaakvol bijgerecht met beetgare haricots verts en geroosterde pijnboompitten.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 500 g haricots verts
- 25 g boter
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Zout
Instructies
- Breng een ruime pan water met zout aan de kook.
- Kook de haricots verts 6-8 minuten beetgaar.
- Laat de haricots verts uitlekken in een vergiet.
- Smelt de boter in een koekenpan en verwarm de haricots verts hierin gedurende 5 minuten.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Strooi de geroosterde pijnboompitten over de warme haricots verts en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals Coronas van Torres uit de Spaanse Penedès past uitstekend bij dit bijgerecht, vooral in combinatie met lamsvlees en mosterdsaus.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g