Haring-amuse met Appelreepjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Haringfilets vers of uit een potje, in kleine stukjes gesneden
  • Friszure appels zoals Granny Smith, in dunne reepjes gesneden
  • Citroensap
  • Verse bieslook fijngehakt, als garnering
  • Zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Marineer de dunne appelreepjes kort in citroensap om verkleuring te voorkomen en een frisse smaak toe te voegen.
  • Leg op elk stukje haringfilet een paar reepjes appel.
  • Bestrooi de haring en appelreepjes met zwarte peper naar smaak.
  • Garneer de amuse met fijngehakte verse bieslook.
  • Als je prikkertjes gebruikt, steek dan voorzichtig een prikkertje door het haringstukje en de
  • appelreepjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de haring-amuse op kleine amuselepels of op een mooi serveerschaaltje.
Deze haring-amuse met appelreepjes is een verrassend en smaakvol hapje, perfect voor een feestelijke gelegenheid of als een culinair hoogtepunt tijdens een gezellig samenzijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Fruit / Vis
Feestdagen etc Kerst