Haring met bladselderie

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 haringen schoon gemaakte
  • dikke bladselderie of 2 kleine
  • 100 g boter
  • zout

Instructies

  • Was de selderie verscheidene keren met veel water.
  • Verdeel hem in kleine stukjes.
  • Laat hem gedurende 20 a 25 minuten gaar koken in zoutwater.
  • Giet hem zorgvuldig af en draai hem door de mixer of druk hem door een groentepers, om een dikke pate te verkrijgen.
  • Boter een vuurvaste schotel in en bekleed bodem en wanden met de selderie-puree.
  • Leg de haringen op de selderie.
  • Bezaai dit met klompjes boter.
  • Gedurende 20 minuten in een hete oven plaatsen (thermostaat 6/7).
  • Opdienen met gekookte aardappelen, die pas geschild worden na hun kooktijd, net voor de haringen gegeten worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Om de doordringende geur van haringen vlug van de vingers kwijt te worden, ze inwrijven met citroen of koffiedik en ze in zuiver water wassen.
Aanbevolen wijn
een gros-plant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis