Haringen in Spekjasje van de Grill

Haringen in Spekjasje van de Grill

Ontdek de verrassende combinatie van haring en spek met deze heerlijke gegrilde haringen in een spekjasje. Perfect voor een zomerse barbecue of als bijzondere fingerfood.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • barbecue of grill
  • keukengaren

Ingrediënten

  • 4 schoongemaakte haringen
  • 1 el mosterd
  • 8 lapjes spek

Instructies

  • Bestrijk de haringen van binnen en van buiten met een dun laagje mosterd.
  • Wikkel om elke haring 2 lapjes spek en bind deze vast met keukengaren zodat het spek goed blijft zitten.
  • Verhit de barbecue of grill op middelhoog vuur.
  • Leg de haringen op de barbecue of grill en gril ze ongeveer 7 minuten aan elke kant, totdat het spek knapperig en de haring gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een droge Chardonnay past goed bij de rijke en zoute smaken van de haring in spekjasje.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 2 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Fingerfood / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Suikervrij / Tarwevrij