Haringsalade van Allerhande

Haringsalade van Allerhande

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak aardappelschijfjes à 450 g
  • 1 ui
  • 10 kleine zoetzure augurken
  • 2 potten zure haring à 355 g
  • 1 appels zure
  • 1 schaaltje bietjes geraspte400 g
  • 8 eetlepel(s) yogonaise
  • zout
  • peper

Instructies

  • Aardappelschijfjes in bodempje water in ca. 2 minuten gaarkoken.
  • Aardappels afspoelen onder koud water en laten afkoelen.
  • Intussen ui pellen en snipperen.
  • Augurken in stukjes snijden.
  • Haringen in reepjes snijden.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
  • Aardappelschijfjes in stukjes snijden.
  • In grote kom aardappel, bietjes, augurk, appel, ui en yogonaise mengen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat haringnat.
  • Voor serveren salade tenminste 1 uur in koelkast laten staan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis
Land van herkomst Nederland