Harira van Onbekende Auteur v2
Ingrediƫnten
- 400 g rundvlees zonder bot
 
Soep Kruiden voor het vlees
- 1 tl kaneelpoeder
 - 2 uien
 - 1 tl cayennepeper
 - 4 takjes koriander
 - 4 takjes bladselderij
 - 2 takjes peterselie
 - 200 g bleekselderij
 - 600 g tomaten uit blik
 - 60 g tomatenpuree
 - 100 g linzen uit blik
 - 150 g kikkererwten uit blik
 - 1 tl gemberpoeder
 - zonnebloemolie
 - 1 tl komijn
 - zout
 - versgemalen peper
 - 40 g vermicelli
 - 1 Turks brood
 
Instructies
- Snijd het rundvlees in blokjes.
 - Meng de kruiden voor het vlees door elkaar.
 - Meng de kruiden door het vlees en breng op smaak met zout en peper.
 - Pel en snijd de uien in blokjes.
 - Pluk en hak de koriander, bladselderij en peterselie.
 - Schil en snijd de bleekselderij in repen.
 - Verhit olie in een pan.
 - Pureer de tomaten glad met een staafmixer.
 - Bak het vlees in circa 3 minuten bruin.
 - Voeg ui, kruiden en bleekselderij toe en bak circa 1 minuut mee.
 - Meng de tomatenpuree, linzen en kikkererwten door elkaar.
 - Voeg 1 liter water in vier delen toe en roer tussentijds goed door, zodat de tomatenpuree goed oplost.
 - Roer de tomaten erdoor en gaar circa 30 minuten met de deksel op de pan.
 - Voeg de vermicelli toe en kook in circa 4 minuten gaar.
 - Serveer de harira met Turks brood
 
Notities / Tips / Wijnadvies
TIP: je kunt ook verse linzen en kikkererwten gebruiken, week deze dan een dag van te voren.
        Vervang rundvlees met kip en gebruik kippenbouillon.