Harira van Onbekende Auteur v2
Ingrediënten
- 400 g rundvlees zonder bot
Soep Kruiden voor het vlees
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 uien
- 1 tl cayennepeper
- 4 takjes koriander
- 4 takjes bladselderij
- 2 takjes peterselie
- 200 g bleekselderij
- 600 g tomaten uit blik
- 60 g tomatenpuree
- 100 g linzen uit blik
- 150 g kikkererwten uit blik
- 1 tl gemberpoeder
- zonnebloemolie
- 1 tl komijn
- zout
- versgemalen peper
- 40 g vermicelli
- 1 Turks brood
Instructies
- Snijd het rundvlees in blokjes.
- Meng de kruiden voor het vlees door elkaar.
- Meng de kruiden door het vlees en breng op smaak met zout en peper.
- Pel en snijd de uien in blokjes.
- Pluk en hak de koriander, bladselderij en peterselie.
- Schil en snijd de bleekselderij in repen.
- Verhit olie in een pan.
- Pureer de tomaten glad met een staafmixer.
- Bak het vlees in circa 3 minuten bruin.
- Voeg ui, kruiden en bleekselderij toe en bak circa 1 minuut mee.
- Meng de tomatenpuree, linzen en kikkererwten door elkaar.
- Voeg 1 liter water in vier delen toe en roer tussentijds goed door, zodat de tomatenpuree goed oplost.
- Roer de tomaten erdoor en gaar circa 30 minuten met de deksel op de pan.
- Voeg de vermicelli toe en kook in circa 4 minuten gaar.
- Serveer de harira met Turks brood
Notities / Tips / Wijnadvies
TIP: je kunt ook verse linzen en kikkererwten gebruiken, week deze dan een dag van te voren.
Vervang rundvlees met kip en gebruik kippenbouillon.