Harira

Harira van Onbekende Auteur

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g vlees in blokjes
  • 80 g linzen
  • 100 g tuinbonen geweekt
  • 30 g rijst
  • 1 kg tomaten gepureerd
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 2 uien fijn gesneden
  • 75 g bloem
  • ½ bos(jes) peterselie

Instructies

  • Doe de olie in een grote pan en bak daar het vlees met de ui voeg dan de kruiden zout,peper,gember,saffraan,tomatenpuree,de gepureerde tomaten en helft van de peterselie,selderie en koriander.
  • Voeg ongeveer 2 liter water en laat de lhrira gaar worden op een zacht vuurtje.
  • Maak een glad papje van het meel met wat water en een paar druppels citroensap.
  • Voeg de tadouira onder voordurend roeren voeg de peterselie, koriander, selderie en laat onder af en toe roeren 30 min verder koken.
  • Voeg de laatste 10 min de rijst toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vlees
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch