Hart met aardbeien

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 gesplitste eieren
  • 125 gr fijne suiker
  • 40 gr bloem
  • 40 gr aardappelmeel of maïzena

Voor de versiering:

  • 200 gr verse room
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 400 gr aardbeien
  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem voor de vorm

Instructies

  • Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel.
  • Voeg er de bloem en het bindmiddel bij en schep de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel.
  • Beboter een hartvormige vorm, bestrooi deze met de bloem en giet het deeg er voorzichtig in.
  • Bak de taart 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Ga, alvorens de taart uit de oven te halen, na of hij inderdaad gaar is ,een in de taart
  • geprikte breinaald moet er droog uitkomen.
  • Stort de taart op een taartrooster en laat hem afkoelen.
  • Klop de room met de vanillesuiker heel stijf.
  • Snijd de taart met een zaagmes of met een elektrisch mes doormidden ,dit gaat
  • gemakkelijker als de taart een dag van tevoren is gebakken.
  • Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd de vruchten doormidden.
  • Beleg de ene helft van taart met de slagroom en de halve aardbeien.
  • Bedek dit met de andere helft van de taart en versier met de overige aardbeien en met roosjes slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst België
Feestdagen etc Moederdag / Vaderdag / Valentijnsdag