Hartige Aardappelpannenkoekjes met Nootmuskaat
Geniet van deze klassieke Nederlandse aardappelpannenkoekjes, perfect als bijgerecht of hoofdmaaltijd.
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen en pureer ze vervolgens met wat melk.
- Meng de puree met gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.
- Roer het mengsel grondig door en spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
- Vorm kleine, smalle en dunne pannenkoekjes van het mengsel.
- Verhit ruim boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de pannenkoekjes goudgeel.
- Serveer de aardappelpannenkoekjes eventueel met sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse Chardonnay of een droge witte wijn zoals een Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g