Hartige Andijvietaart met Cashewnoten
Equipment
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 krop andijvie ongeveer 650 g
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 100 g ongezouten cashewnoten
- 150 g oude kaas geraspt
- 6 tomaten
- 270 ml sladressing knoflook
Instructies
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde deeglap van ongeveer 30 cm doorsnede.
- Bekleed een quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Snijd de andijvie in repen, was het en laat het met aanhangend water in een hapjespan op matig vuur in 5 minuten slinken.
- Laat de andijvie goed uitlekken in een vergiet.
- Klop in een kom de eieren los met de slagroom, zout en peper.
- Schep de andijvie, cashewnoten en de helft van de geraspte kaas door het eimengsel.
- Verdeel het mengsel over de taartvorm en strooi de rest van de kaas erover.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de tomaten in dunne plakken en besprenkel ze met de sladressing.
- Serveer de andijvietaart in punten gesneden met de tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze hartige taart.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 45 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g