Hartige Andijvietaart met Cashewnoten

Hartige Andijvietaart met Cashewnoten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 krop andijvie ongeveer 650 g
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 150 g oude kaas geraspt
  • 6 tomaten
  • 270 ml sladressing knoflook

Instructies

  • Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde deeglap van ongeveer 30 cm doorsnede.
  • Bekleed een quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Snijd de andijvie in repen, was het en laat het met aanhangend water in een hapjespan op matig vuur in 5 minuten slinken.
  • Laat de andijvie goed uitlekken in een vergiet.
  • Klop in een kom de eieren los met de slagroom, zout en peper.
  • Schep de andijvie, cashewnoten en de helft van de geraspte kaas door het eimengsel.
  • Verdeel het mengsel over de taartvorm en strooi de rest van de kaas erover.
  • Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd ondertussen de tomaten in dunne plakken en besprenkel ze met de sladressing.
  • Serveer de andijvietaart in punten gesneden met de tomatensalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze hartige taart.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 45 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Noten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch