Hartige Bloemkool-Broccolitaart met Geitenkaas

Romige bloemkool-broccolitaart met een knapperige bladerdeegbodem, gevuld met beetgare bloemkool- en broccoliroosjes, gekruid gehakt, zachte geitenkaas en een romig eimengsel. Afgewerkt met goudbruin gebakken amandelschaafsel en verse kruiden voor een smakelijke presentatie.

Hartige Bloemkool-Broccolitaart met Geitenkaas

Een romige hartige taart met bloemkool, broccoli, zachte geitenkaas en een knapperige bladerdeegkorst – perfect als voedzaam hoofdgerecht.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in kleine roosjes
  • 1 broccoli in kleine roosjes
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • 1 zakje amandelschaafsel
  • 4 eieren
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 200 g MonChou
  • 500 g rundergehakt
  • Gehaktkruiden naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Tomaten voor salade
  • Uien voor salade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak de bloemkool en broccoli schoon en snijd ze in kleine roosjes.
  • Kook ze beetgaar (3-5 minuten) in ruim water met zout, giet af en zet opzij.
  • Rul het gehakt in een pan en breng op smaak met gehaktkruiden en zout.
  • Bekleed de quichevorm met bladerdeeg, prik er gaatjes in en bestrooi met bloem om plakken te voorkomen.
  • Verdeel de gekookte groenten en het gehakt over de vorm, en verkruimel als laatste de geitenkaas erover.
  • Klop in een kom de eieren los met MonChou, zout en peper.
  • Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de vorm.
  • Plaats de taart in het midden van de oven en bak ongeveer 20 minuten.
  • Strooi het amandelschaafsel erover en bak nog eens 15 minuten tot de taart goudbruin is.
  • Serveer met een frisse tomatensalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de taart warm met een frisse tomatensalade en eventueel wat extra geitenkaas als garnering.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij de romige smaken van deze hartige taart.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 32 g | Vet: 40 g | Zout: 1200 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden