Hartige Boerenkoolquiche
Equipment
- Taartvorm
Ingrediënten
- 3 eetlepels boter
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 150 g panklare boerenkool
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 5 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
- 1 runderrookworst in plakjes
- 4 eieren
- 100 ml kookroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui zachtjes gedurende 2 minuten.
- Voeg de boerenkool en tijm toe en laat de kool al omscheppend slinken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bekleed een ingevette taartvorm met de plakjes bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar.
- Snijd overtollig deeg langs de rand van de taartvorm weg.
- Verdeel het boerenkoolmengsel over de taartbodem en leg de plakjes rookworst erop.
- Klop in een kom de eieren los met de kookroom, zout en peper.
- Schenk dit mengsel over de boerenkool.
- Bak de boerenkoolquiche in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de quiche met een frisse tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Je kunt de boerenkoolquiche ook serveren met aardappelplakjes, ham, tomaat en geraspte kaasWijnadvies:
Deze hartige boerenkoolquiche past goed bij een lichte rode wijn zoals een Beaujolais. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de quiche mooi aan.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 16 g | Vet: 32 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g