Hartige Boerenkoolquiche

Hartige Boerenkoolquiche

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels boter
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 150 g panklare boerenkool
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
  • 1 runderrookworst in plakjes
  • 4 eieren
  • 100 ml kookroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de boerenkool en tijm toe en laat de kool al omscheppend slinken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bekleed een ingevette taartvorm met de plakjes bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar.
  • Snijd overtollig deeg langs de rand van de taartvorm weg.
  • Verdeel het boerenkoolmengsel over de taartbodem en leg de plakjes rookworst erop.
  • Klop in een kom de eieren los met de kookroom, zout en peper.
  • Schenk dit mengsel over de boerenkool.
  • Bak de boerenkoolquiche in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de quiche met een frisse tomatensalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Je kunt de boerenkoolquiche ook serveren met aardappelplakjes, ham, tomaat en geraspte kaas
 

Wijnadvies:

Deze hartige boerenkoolquiche past goed bij een lichte rode wijn zoals een Beaujolais. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de quiche mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 16 g | Vet: 32 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland