Een Mexicaans geïnspireerde presentatie van hartige kippensoep met gehaktballetjes, vermicelli, groenten en champignons, geserveerd in een rustieke aardewerken kom. De soep heeft een rijke gouden kleur en bevat malse stukjes kip, kleine gehaktballetjes, slierten vermicelli, kleurrijke soepgroenten en plakjes champignons. Afgewerkt met verse koriander en een partje limoen, staat de kom op een houten tafel met levendige Mexicaanse textielpatronen, sfeervol verlicht voor een warme en uitnodigende eetervaring. 🌶️🍲✨

Hartige Boerensoep met Soepkip en Vermicelli

Een rijkgevulde boerensoep met soepkip, vermicelli, champignons en verse groenten. Perfect voor koude dagen!
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote soeppan
  • pollepel

Ingrediënten

  • 1 soepkip
  • 100 g vermicelli
  • 200 g soepgroenten bijv. prei, wortel, selderij
  • 100 g champignons in plakjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Plaats de soepkip in een grote soeppan en voeg voldoende water toe om de kip volledig te bedekken.
  • Breng het water aan de kook en laat de soepkip op laag vuur ongeveer 1,5 uur zachtjes trekken.
  • Haal de soepkip uit de pan en verwijder het vlees van de botten.
  • Voeg het kippenvlees terug in de pan.
  • Voeg de vermicelli toe aan de bouillon en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de soepgroenten en champignons toe aan de soep en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep warm met eventueel vers brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze hartige soep.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Maaltijdsoep / Soep
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter