Hartige Boerensoep met Soepkip en Vermicelli
Een rijkgevulde boerensoep met soepkip, vermicelli, champignons en verse groenten. Perfect voor koude dagen!
Equipment
- Grote soeppan
- pollepel
Ingrediënten
- 1 soepkip
- 100 g vermicelli
- 200 g soepgroenten bijv. prei, wortel, selderij
- 100 g champignons in plakjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Plaats de soepkip in een grote soeppan en voeg voldoende water toe om de kip volledig te bedekken.
- Breng het water aan de kook en laat de soepkip op laag vuur ongeveer 1,5 uur zachtjes trekken.
- Haal de soepkip uit de pan en verwijder het vlees van de botten.
- Voeg het kippenvlees terug in de pan.
- Voeg de vermicelli toe aan de bouillon en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de soepgroenten en champignons toe aan de soep en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm met eventueel vers brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze hartige soep.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g