Hartige Broodschotel met Geitenkaas

Een rustieke houten tafel met een versgebakken hartige broodschotel, gevuld met geitenkaas, prei, tomaten en olijven. De schotel heeft een krokante, goudbruine bovenkant en wordt geserveerd in een keramische ovenschaal. Ernaast liggen sneetjes volkorenbrood, verse tijm en een scheutje olijfolie.

Hartige Broodschotel met Geitenkaas

Een smaakvolle broodschotel met prei, tomaat en geitenkaas, ideaal voor een lunch of lichte avondmaaltijd.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 6 olijven
  • 4 el olijfolie
  • 1 prei
  • 200 g geitenkaas
  • 1 blik tomaten 400 g
  • 2 tl tijm
  • 6 sneetjes volkorenbrood oud
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
  • Verhit 1 el olie en laat de prei slinken.
  • Voeg zout toe.
  • Pers de knoflook boven de tomaten uit en roer de tijm erdoor.
  • Verdeel de helft van de tomaten over de bodem van een ovenschaal, leg er 3 sneetjes brood in, verdeel de prei erover en verkruimel ¼ van de kaas erover.
  • Maal er peper over.
  • Leg de andere sneetjes brood erop, verdeel de rest van de tomaten erover, verkruimel de rest van de kaas erover en garneer met de olijven.
  • Bak de broodschotel ± 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Groenten / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch