Hartige Broodschotel met Geitenkaas
Een smaakvolle broodschotel met prei, tomaat en geitenkaas, ideaal voor een lunch of lichte avondmaaltijd.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
- Verhit 1 el olie en laat de prei slinken.
- Voeg zout toe.
- Pers de knoflook boven de tomaten uit en roer de tijm erdoor.
- Verdeel de helft van de tomaten over de bodem van een ovenschaal, leg er 3 sneetjes brood in, verdeel de prei erover en verkruimel ¼ van de kaas erover.
- Maal er peper over.
- Leg de andere sneetjes brood erop, verdeel de rest van de tomaten erover, verkruimel de rest van de kaas erover en garneer met de olijven.
- Bak de broodschotel ± 20 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g