Hartige chorizotaart
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
- lage taartvorm, doorsnede ca. 27 cm
Ingrediënten
- 200 g chorizo worst
- 4 geroosterde paprika's pot
- 10 gr Provençaalse-kruidenmix
- 65 gr hazelnoten
- 100 g zachte geitenkaas
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g gemalen belegen kaas zakje
- 150 g olijfolie
- 4 eieren M
- ½ eetlepel olijfolie om in te vetten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C. Vorm invetten.
- Chorizo heel fijn hakken.
- Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in repen snijden.
- Kruiden fijnhakken.
- Hazelnoten grof hakken en geitenkaas verkruimelen.
- In kom achtereenvolgens bakmeel, kaas en olijfolie doen.
- Eieren erboven breken.
- Met handmixer alles in ca. 5 tot 8 minuten tot luchtig en glad beslag kloppen. Provençaalse kruiden en helft van chorizo erdoor spatelen.
- Beslag overdoen in vorm en bovenkant gladstrijken.
- Repen paprika en rest van chorizo erover verdelen.
- Hazelnoten en geitenkaas erover strooien.
- In midden van oven taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Vorm verwijderen en taart laten afkoelen tot lauwwarm.
Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 12 g | Vet: 29 g