Hartige chorizotaart

Hartige chorizotaart

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier
  • lage taartvorm, doorsnede ca. 27 cm

Ingrediënten

  • 200 g chorizo worst
  • 4 geroosterde paprika's pot
  • 10 gr Provençaalse-kruidenmix
  • 65 gr hazelnoten
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g gemalen belegen kaas zakje
  • 150 g olijfolie
  • 4 eieren M
  • ½ eetlepel olijfolie om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C. Vorm invetten.
  • Chorizo heel fijn hakken.
  • Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in repen snijden.
  • Kruiden fijnhakken.
  • Hazelnoten grof hakken en geitenkaas verkruimelen.
  • In kom achtereenvolgens bakmeel, kaas en olijfolie doen.
  • Eieren erboven breken.
  • Met handmixer alles in ca. 5 tot 8 minuten tot luchtig en glad beslag kloppen. Provençaalse kruiden en helft van chorizo erdoor spatelen.
  • Beslag overdoen in vorm en bovenkant gladstrijken.
  • Repen paprika en rest van chorizo erover verdelen.
  • Hazelnoten en geitenkaas erover strooien.
  • In midden van oven taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Vorm verwijderen en taart laten afkoelen tot lauwwarm.

Voedingswaarden

Calories: 360 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 12 g | Vet: 29 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk