Hartige curryquiche met aardappel, prei en kokos
Een kruidige en romige quiche met spekjes, aardappel, kokos en curry. Comfortfood met een oosters tintje, perfect voor de herfst.
Equipment
- Kwastje (voor invetten)
Ingrediënten
- 1 blik kokoscrème met koriander 80 g
- 1 pakje kokosmelk 300 ml, romig
- 2 grote preien in ringen
- 3 grote aardappels in plakjes
- 4 eieren
- 6 plakjes deeg voor hartige taart
- 75 g belegen kaas geraspt
- Currypasta naar smaak
- 250 g spekreepjes duobakje
- Boter voor invetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Vet de quichevorm in met boter.
- Laat het deeg ontdooien en bekleed de quichevorm ermee.
- Verwarm een braadpan en bak de spekreepjes 3 minuten uit.
- Voeg de prei en aardappelplakjes toe en bak 4 minuten mee.
- Roer er currypasta naar smaak doorheen.
- Meng in een kom de kokosmelk, kokoscrème, eieren en geraspte kaas.
- Schep het prei-aardappelmengsel in de quichevorm.
- Giet het eimengsel er gelijkmatig overheen.
- Bak de quiche in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade of yoghurtdip met munt voor een fris contrast.
Wijnadvies:
Heerlijk met een gekoelde Pinot Gris of een milde Chardonnay met lichte houtrijping.
Voedingswaarden
Calories: 462 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 18 g | Vet: 31 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g