Hartige Flensjes met Ham en Kaassaus
Hartige flensjes gevuld met ham en een romige kaassaus. Een heerlijk en makkelijk te maken lunchgerecht.
Ingrediënten
Voor de flensjes:
- 40 gram bloem
- 1 ½ dl melk
- 1 ei
- Zout
- 25 gram boter
Voor de vulling:
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels bloem
- 1 gesnipperde ui
- 2 dl melk
- 50 gram geraspte kaas
- 6 plakken ham
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- Garnering:
- Plakjes tomaat
Instructies
- Maak een glad beslag van bloem, melk, ei en zout.
- Smelt de boter en roer afgekoeld door het beslag.
- Bak 6 flensjes van het beslag.
- Smelt voor de vulling de boter, voeg bloem en ui toe en roer.
- Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren.
- Maak de saus af met kaas, zout, peper en nootmuskaat.
- Bestrijk elk flensje met saus, leg ham erop en rol op.
- Serveer warm, gegarneerd met tomaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Lekker met een frisse salade.
- Serveer direct na bereiding.
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de hartige flensjes.
- Rosé: Een droge rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g