Hartige Flensjes Paysannes

Hartige Flensjes Paysannes

Geniet van hartige flensjes Paysannes, rijk gevuld met spek en uien. Perfect voor een luxe brunch of als hoofdgerecht. Serveer met een royale portie ui-puree voor een verfijnde touch. Een smakelijke twist op traditionele flensjes die indruk maakt!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • flensjespan
  • kommen
  • lepels
  • mes
  • paletmes
  • sauspan
  • schotel
  • uisnijder

Ingrediënten

  • Voor de Crêpes:
  • 300 g bloem
  • 3 deciliter water
  • Snufje zout
  • 25 g boter
  • 4 eiwitten
  • Voor de Vulling:
  • 3 uien fijngesnipperd
  • 50 g boter
  • 100 g spek in blokjes gesneden
  • Voor de Servering:
  • Purée Soubise ui-puree

Instructies

  • Maak een stevig beslag door bloem, water, zout, boter en stijfgeslagen eiwitten goed te mengen in een beslagkom.
  • Fruit de gesnipperde uien in de boter totdat ze glazig zijn.
  • Voeg de spekblokjes toe aan de uien en bak tot ze goudbruin zijn.
  • Verdeel het ui-spek mengsel gelijkmatig over de flensjespan.
  • Giet een lepel van het flensjesbeslag over de uien en spek en bak de flensjes tot ze goudbruin zijn aan beide zijden.
  • Rol de flensjes op en serveer ze op een schotel.
  • Serveer met een royale portie purée soubise (ui-puree).

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze hartige flensjes passen goed bij een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay om de rijke smaken te balanceren.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Hartige taart / Hoofdgerechten / Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk
Feestdagen etc Verjaardag