Hartige Gehakt-Paprikataart

Hartige taart met bladerdeegkorst, gevuld met kipgehakt, paprika, Parmezaanse kaas en pesto, gegarneerd met groene paprikaringen en verse basilicum op een rustieke houten tafel.

Hartige Gehakt-Paprikataart

Een smaakvolle quiche met een vulling van gehakt, paprika en Parmezaanse kaas, perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties: 7
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 takjes basilicum
  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 2 eieren
  • 75 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 2 el kappertjes
  • 500 g kip- of kalkoengehakt
  • 2 el rode pesto
  • 2 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Ontdooi het bladerdeeg, leg ze op elkaar en rol ze uit tot een lap van 30 cm doorsnee.
  • Bekleed een ingevette quichevorm met het deeg en snijd de randen bij.
  • Vermeng het gehakt met de eieren, zout, peper, pesto, gesnipperde paprika's, kappertjes en Parmezaanse kaas.
  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Doe het gehaktmengsel in de vorm en druk gelijkmatig aan.
  • Snijd de groene paprika in ringen, schik deze op het gehakt en druk licht aan.
  • Bak de quiche in het midden van de oven in 40 minuten bruin en gaar.
  • Garneer met de blaadjes basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden