Hartige Gehakt-Paprikataart
Een smaakvolle quiche met een vulling van gehakt, paprika en Parmezaanse kaas, perfect voor een gezellige maaltijd.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Ontdooi het bladerdeeg, leg ze op elkaar en rol ze uit tot een lap van 30 cm doorsnee.
- Bekleed een ingevette quichevorm met het deeg en snijd de randen bij.
- Vermeng het gehakt met de eieren, zout, peper, pesto, gesnipperde paprika's, kappertjes en Parmezaanse kaas.
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Doe het gehaktmengsel in de vorm en druk gelijkmatig aan.
- Snijd de groene paprika in ringen, schik deze op het gehakt en druk licht aan.
- Bak de quiche in het midden van de oven in 40 minuten bruin en gaar.
- Garneer met de blaadjes basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g