Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng in een pan 150 ml water met de blokjes boter en een mespunt zout aan de kook.
Voeg zodra de boter gesmolten is de gezeefde bloem in één keer toe.
Blijf met een houten lepel roeren tot het deeg als een bal van de bodem van de pan loslaat.
Haal de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.
Klop met een mixer de eieren één voor één door het deeg tot het deeg gaat glanzen.
Meng de geraspte kaas door het deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm met behulp van 2 natte theelepels kleine bergjes van het deeg op de bakplaat, op enige afstand van elkaar.
Verdeel de pijnboompitten over de bovenkant van de deegbergjes en bestrooi met grofgemalen zeezout.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.
Ze laten dan makkelijk los van het bakpapier.
Schakel de oven uit en laat de soesjes met de ovendeur op een kier voorzichtig afkoelen.
Wijnadvies:
Deze hartige minikaassoesjes passen goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigi
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Hartige Minikaassoesjes met Pijnboompitten