Hartige Minikaassoesjes met Pijnboompitten
Ingrediënten
- 75 g boter in stukjes
- 100 g bloem gezeefd
- 3 eieren M
- 50 g geraspte pittige kaas
- 3 eetlepels pijnboompitten
- Grofgemalen zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng in een pan 150 ml water met de blokjes boter en een mespunt zout aan de kook.
- Voeg zodra de boter gesmolten is de gezeefde bloem in één keer toe.
- Blijf met een houten lepel roeren tot het deeg als een bal van de bodem van de pan loslaat.
- Haal de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.
- Klop met een mixer de eieren één voor één door het deeg tot het deeg gaat glanzen.
- Meng de geraspte kaas door het deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vorm met behulp van 2 natte theelepels kleine bergjes van het deeg op de bakplaat, op enige afstand van elkaar.
- Verdeel de pijnboompitten over de bovenkant van de deegbergjes en bestrooi met grofgemalen zeezout.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.
- Ze laten dan makkelijk los van het bakpapier.
- Schakel de oven uit en laat de soesjes met de ovendeur op een kier voorzichtig afkoelen.