Hartige Minikaassoesjes met Pijnboompitten

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g boter in stukjes
  • 100 g bloem gezeefd
  • 3 eieren M
  • 50 g geraspte pittige kaas
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • Grofgemalen zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Breng in een pan 150 ml water met de blokjes boter en een mespunt zout aan de kook.
  • Voeg zodra de boter gesmolten is de gezeefde bloem in één keer toe.
  • Blijf met een houten lepel roeren tot het deeg als een bal van de bodem van de pan loslaat.
  • Haal de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.
  • Klop met een mixer de eieren één voor één door het deeg tot het deeg gaat glanzen.
  • Meng de geraspte kaas door het deeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Vorm met behulp van 2 natte theelepels kleine bergjes van het deeg op de bakplaat, op enige afstand van elkaar.
  • Verdeel de pijnboompitten over de bovenkant van de deegbergjes en bestrooi met grofgemalen zeezout.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.
  • Ze laten dan makkelijk los van het bakpapier.
  • Schakel de oven uit en laat de soesjes met de ovendeur op een kier voorzichtig afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze hartige minikaassoesjes passen goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigi
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes / Kaas
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch