Hartige Pannenkoeken met Parmaham en Gegrilde Courgette

Hartige Pannenkoeken met Parmaham en Gegrilde Courgette

Hartige Pannenkoeken met Parmaham en Gegrilde Courgette

Een heerlijke twist op klassieke pannenkoeken, met kikkererwtenmeel voor een hartige basis, gecombineerd met gegrilde courgette, parmaham en een romige yoghurt-knoflooksaus.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 courgette in lange plakken geschaafd
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • 5 gr verse peterselie fijngehakt
  • 50 gr geroosterde amandelen fijngehakt
  • 90 gr parmaham
  • 100 gr kikkererwtenmeel
  • 200 ml melk
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 el honing
  • Olie om in te bakken
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Meng de yoghurt, mayonaise en honing in een kom tot een egale saus.
  • Voeg de geperste knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de saus apart.
  • Was de courgette en schaaf deze in lange plakken met een kaasschaaf.
  • Verwarm een grillpan met een beetje olie en gril de courgetteplakken ongeveer 2 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben.
  • Bestrooi met peper en zout en leg ze apart.
  • Meng in een beslagkom het kikkererwtenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, melk, ei en een snufje zout tot een glad pannenkoekenbeslag.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en vet deze in met een beetje olie.
  • Giet een pollepel beslag in de pan en zorg ervoor dat de bodem gelijkmatig bedekt is met een dunne laag beslag.
  • Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin en herhaal dit tot al het beslag op is.
  • Houd de pannenkoeken warm door ze op een bord boven een pan met kokend water te leggen.
  • Hak de verse peterselie en geroosterde amandelen fijn.
  • Beleg elke pannenkoek met 4 plakken gegrilde courgette en 2 plakken parmaham.
  • Bestrooi met de gehakte peterselie en amandelen.
  • Serveer de pannenkoeken met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze hartige pannenkoeken combineren goed met een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lunch / Pannenkoeken / Varkensvlees