Hartige Pannenkoeken met Parmaham en Gegrilde Courgette
Een heerlijke twist op klassieke pannenkoeken, met kikkererwtenmeel voor een hartige basis, gecombineerd met gegrilde courgette, parmaham en een romige yoghurt-knoflooksaus.
Ingrediënten
- 1 courgette in lange plakken geschaafd
- 1 ei
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 2 el mayonaise
- 4 el yoghurt
- 5 gr verse peterselie fijngehakt
- 50 gr geroosterde amandelen fijngehakt
- 90 gr parmaham
- 100 gr kikkererwtenmeel
- 200 ml melk
- ½ tl bakpoeder
- 1 el honing
- Olie om in te bakken
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Meng de yoghurt, mayonaise en honing in een kom tot een egale saus.
- Voeg de geperste knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
- Zet de saus apart.
- Was de courgette en schaaf deze in lange plakken met een kaasschaaf.
- Verwarm een grillpan met een beetje olie en gril de courgetteplakken ongeveer 2 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben.
- Bestrooi met peper en zout en leg ze apart.
- Meng in een beslagkom het kikkererwtenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, melk, ei en een snufje zout tot een glad pannenkoekenbeslag.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur en vet deze in met een beetje olie.
- Giet een pollepel beslag in de pan en zorg ervoor dat de bodem gelijkmatig bedekt is met een dunne laag beslag.
- Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin en herhaal dit tot al het beslag op is.
- Houd de pannenkoeken warm door ze op een bord boven een pan met kokend water te leggen.
- Hak de verse peterselie en geroosterde amandelen fijn.
- Beleg elke pannenkoek met 4 plakken gegrilde courgette en 2 plakken parmaham.
- Bestrooi met de gehakte peterselie en amandelen.
- Serveer de pannenkoeken met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hartige pannenkoeken combineren goed met een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g