Hartige Pompoentaart met Feta

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
rusttijd deeg 29 minuten
Total time 1 uur 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g koude boter in kleine blokjes
  • 300 g bloem gezeefd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 600 g pompoen in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 2 eieren losgeklopt
  • 200 g feta verkruimeld

Instructies

  • Meng de boter, bloem, 1 theelepel zout en gedroogde tijm.
  • Voeg 3 eetlepels ijskoud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
  • Verpak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan.
  • Fruit hierin de ui en de pompoenblokjes op hoog vuur tot ze bruin kleuren.
  • Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat nog 10 minuten zachtjes stoven.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol tweederde van het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de taartvorm ermee.
  • Pureer het pompoenmengsel met een staafmixer of in de keukenmachine met driekwart van de losgeklopte eieren en 2 eetlepels water.
  • Schenk dit in de taartvorm en verdeel de verkruimelde feta erover.
  • Rol de rest van het deeg uit tot een ronde plak en leg deze over de taart.
  • Druk aan de zijkanten goed aan en bestrijk met de rest van het losgeklopte ei.
  • Bak de taart in 45 minuten in de oven gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geen zin of tijd om het deeg met de hand te kneden? Je kunt het ook in de keukenmachine maken.

Wijnadvies:

Een droge, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur van de pompoen en de zoute smaak van de feta in deze taart. De wijn vormt een mooi contrast en versterkt de hartige smaken van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 660 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 17 g | Vet: 39 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Taart
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch